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Identification of seafood in processed foods by DNA metabarcoding
Julia Andronache (Vortragende*r), Stefanie Dobrovolny (Autor*in), Rupert Hochegger (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
‘Lupin-Coffee’ – a Comprehensive Investigation of a Sustainable Coffee Substitute
Sabrina Stranig (Vortragende*r), Zuzana Ciesarová (Autor*in), Kristína Kukurová (Autor*in), Viera Jelemenská (Autor*in), Margit Cichna-Markl (Autor*in) & Barbara Siegmund (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Development of a DNA metabarcoding method for the identification of seafood in processed foods
Julia Andronache (Vortragende*r), Stefanie Dobrovolny (Autor*in), Margit Cichna-Markl (Autor*in) & Rupert Hochegger (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
DNA methylation analysis of MGMT enhancers in glioblastoma
Katharina Pühringer (Vortragende*r), Katja Zappe (Autor*in), Simon Pflug (Autor*in), Daniel Berger (Autor*in), Andreas Böhm (Autor*in), Philipp Czarda (Autor*in), Sabine Spiegl-Kreinecker (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
COMPARISON OF THREE METHODS (DNA METABARCODING, REAL-TIME PCR, DNA ARRAY) FOR SPECIES IDENTIFICATION IN FOOD AND PET FOOD SAMPLES
Stefanie Dobrovolny (Vortragende*r), Rupert Hochegger (Autor*in), Laura Preckel (Autor*in), Claudia Bruenen-Nieweler (Autor*in), Gregoire Denay (Autor*in), Henning Petersen (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Anthocyanin fingerprinting as an authentication tооl for blueberry, aronia and pomegranate juices
Marina Stefova (Vortragende*r), Viktor Damjanovski (Autor*in), Jasmina Petreska Stanoeva (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Increasing the power of discriminating SNP genotype combinations by coupling high resolution melting analysis to pyrosequencing
Katja Zappe (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Primers for authentication of a wide range of food plant species using DNA metabarcoding
Alexander Petritsch (Vortragende*r), Stefanie Dobrovolny (Autor*in), Margit Cichna-Markl (Autor*in), Verena Peterseil (Autor*in), Elisabeth Muck (Autor*in) & Rupert Hochegger (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
EVALUATING THE APPLICATION OF NEW ITS2 SPECIFIC PCR-PRIMERS FOR FOOD AUTHENTICATION ON A WIDE RANGE OF PLANT SPECIES BY DNA METABARCODING
Alexander Petritsch (Vortragende*r), Stefanie Dobrovolny (Autor*in), Margit Cichna-Markl (Autor*in), Verena Peterseil (Autor*in), Elisabeth Muck (Autor*in) & Rupert Hochegger (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Vergleich der Migration von Bisphenol A und Bisphenol S aus Lebensmittel-kontaktmaterialien in fettige Lebensmittel und Kaltwasserextrakte
Julia Säckler (Vortragende*r), Margit Cichna-Markl (Autor*in), Torsten Bruhn (Autor*in) & Alexander Roloff (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Lebensmittelallergien und –intoleranzen
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Aberrant DNA methylation of ATP binding cassette (ABC) transporters in cancer
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r), Antonio Kopic (Autor*in), Katja Zappe (Autor*in), Lukas Emanuel Schmidt (Autor*in), Alexandra Scheichel (Autor*in) & Melanie Spitzwieser (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
FAST AND SIMULTANEOUS GENOTYPING OF 3 SNPS IN THE MGMT PROMOTER BY HIGH RESOLUTION MELTING ANALYSIS IN VARIOUS CANCER CELL LINES
Katja Zappe (Vortragende*r), Sabine Spiegl-Kreinecker (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Application of PCR – high resolution melting (PCR-HRM) analysis in food and clinical analysis.
Margit Cichna-Markl (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Recent topics and results in food and clinical analysis.
Margit Cichna-Markl (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Lebensmittelallergien und –intoleranzen
Margit Cichna-Markl (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Differentiation of Berry Species in Foods by DNA Barcoding and High Resolution Melting (HRM) Analysis
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Differentiation between wild boar and domestic pig in food products using real-time PCR
Maria Kaltenbrunner (Vortragende*r), Walter Mayer (Autor*in), Rupert Hochegger (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Food authentication by DNA barcoding and metabarcoding
Stefanie Dobrovolny (Autor*in), Rupert Hochegger (Autor*in), Doris Feurle (Autor*in), Alexandra Wanka (Autor*in), Iva Nikolikj (Autor*in), Katja Zappe (Autor*in), Milena Stojkovska (Autor*in), Jasmina Petreska Stanoeva (Autor*in), Marina Stefova (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Identification of three Vaccinium species by DNA barcoding and high resolution melting (HRM) analysis
Alexandra Wanka (Vortragende*r), Doris Feurle (Autor*in), Iva Nikolikj (Autor*in), Katja Zappe (Autor*in), Milena Stojkovska (Autor*in), Jasmina Petreska Stanoeva (Autor*in), Marina Stefova (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Optimization and validation of assays for the determination of the DNA methylation status in regulatory regions of MGMT
Katja Zappe (Vortragende*r), R.W. Qiu (Autor*in), Andreas Böhm (Autor*in), Sabine Sabine Spiegl-Kreinecker (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Using polyphenolic profile to find markers for authentication of pomegranate fruits and their products
Jasmina Petreska Stanoeva (Vortragende*r), N. Peneva (Autor*in), Marina Stefova (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
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Polymerase chain reaction (PCR) - principle and application to DNA methylation analysis
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Determination of the DNA methylation status of MGMT by MS-HRM and PSQ
Katja Zappe (Vortragende*r), R.W. Qiu (Autor*in), Andreas Böhm (Autor*in), Sabine Sabine Spiegl-Kreinecker (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Identification of 27 meat species by DNA (meta)-barcoding
Stefanie Dobrovolny (Vortragende*r), Rupert Hochegger (Autor*in), Margit Cichna-Markl (Autor*in), Thomas Weinmaier (Vortragende*r), Jan Pechatschek (Autor*in), Marion Blaschitz (Autor*in), Alexander Indra (Autor*in) & Peter Hufnagl (Autor*in)
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Simultaneous determination of four frequently consumed game animal species in food using real-time PCR
Maria Kaltenbrunner (Vortragende*r), Rupert Hochegger (Autor*in) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
The effect of aging and training on DNA methylation and gene expression in rat hippocampus
Georg Clemens Pretsch (Vortragende*r) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Tierartendifferenzierung mittels DNA Metabarcoding
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r), Stefanie Dobrovolny (Autor*in), Rupert Hochegger (Autor*in), Marion Blaschitz (Autor*in), Thomas Weinmaier (Vortragende*r), Jan Pechatschek (Autor*in), Alexander Indra (Autor*in) & Peter Hufnagl (Autor*in)
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Identification of Berry Species and Cultivars by DNA Barcoding and High Resolution Melting (HRM) Analysis
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
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Identification of Berry Species and Cultivars by DNA Barcoding
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
The role of real-time PCR in food analysis
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
DNA methylation status of ABC transporters and multidrug resistance in cancer
Margit Cichna-Markl (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Lebensmittelallergien und –intoleranzen
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Looking for a Suitable Method to Determine the MGMT Promoter Methylation Status
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
DNA methylation – Function, role in human disease and analysis
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
DNA methylation – Function, role in human disease and analysis
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
DNA methylation – Function, role in human disease and analysis
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
The Role of AMPA Receptor Subunits GluR1-GluR4 in Learning and Memory
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Quantifying the meat content to detect food adulteration – Challenges and strategies
Margit Cichna-Markl (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Triplex real-time PCR assay for the simultaneous detection of mustard and celery in food
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Analysis of food allergens
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Detektion von genspezifischen Änderungen der DNA-Methylierung
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Multiple Food Allergen Analysis
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Main applications of real-time PCR in food analysis.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Extraktion von DNA aus Langzeit-konservierten, Formalin-fixierten Geweben zur Amplifikation mittels real-time PCR.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Multiple spice allergen detection.
Margit Cichna-Markl (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Applicability of a sandwich ELISA, two competitive ELISAs and a real-time PCR method for the detection of lupine in food.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Determination of the influence of bisphenol A and daidzein on the extent of DNA methylation of tumor suppressor genes in colon carcinoma cells by high resolution melting analysis.
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Development and validation of a duplex real-time PCR method for the simultaneous detection of black, brown and white mustard in food.
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Entwicklung und Validierung einer real-time PCR Methode zum Nachweis von weißem Senf (Sinapis alba) in Lebensmitteln.
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Main applications of real-time PCR in food analysis.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
The role of real-time PCR in food analysis.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Development and validation of a duplex real-time PCR method for the simultaneous detection of celery and white mustard in food.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Allergene und Lebensmittelintoleranz verursachende Substanzen in Getreide.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
DNA methylation analysis by high resolution melting.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
New strategies in sample clean-up for mycotoxin analysis.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
The role of the polymerase chain reaction (PCR) in food analysis.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Development of analytical methods for mycotoxin and food allergen analysis.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Development and validation of a duplex real-time PCR method for the simultaneous detection of celery and white mustard in food.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Food allergen analysis immunochemical versus DNA-based methods.
Margit Cichna-Markl (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
New strategies in sample clean-up for mycotoxins.
Margit Cichna-Markl (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Development of a duplex real-time PCR method to simultaneously detect sesame and peanut in food.
Margit Cichna-Markl (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Comparison of different procedures to extract DNA from long-term preserved formalin fixed tissues for PCR amplification.
Margit Cichna-Markl (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
The role of the polymerase chain reaction in food analysis.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
The role of the polymerase chain reaction in food analysis.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Determination of bisphenol A in food and urine samples.
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
The problem of primer design in the development of a real-time PCR method for Brassica juncea
Martina Wolny (Vortragende*r) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Validation of a sandwich-ELISA to detect lupine proteins in foods
Christina Ecker (Vortragende*r) & Margit Cichna-Markl (Autor*in)
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Die Rolle der PCR in der Authentizitätsprüfung
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
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Multiplex real-time PCR for the simultaneous detection of allergenic foods
Margit Cichna-Markl (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Development of a duplex real-time PCR method to simultaneously detect potentially allergenic sesame and peanut in food.
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Development of a QCM immunosensor to detect potentially allergenic sesame in food.
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Antibodies and their replicae in microfluidic sensor systems - Labelfree quality assessment in food chemistry and medicine
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Replicae of antibodies - robust mass-sensitive sensors for allergens and other bioanalytes.
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Kunststoffimmunglobuline zur Detektion von Sesamproteinen.
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Gentechnik und Lebensmittelallergie
Margit Cichna-Markl (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Bestimmung von pflanzlichen Lebensmittelallergenen mittels PCR
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Bestimmung von Lebensmittelallergenen mittels der Real-time Polymerasekettenreaktion
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Neue Strategien zur selektiven Probenvorbereitung mittels immunologischer Methoden für die Bestimmung von Deoxynivalenol in Lebens- und Futtermitteln.
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
New strategies for selective sample clean-up based on immunological methods for the determination of deoxynivalenol in food and feed samples.
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Selektive Probenvorbereitung mit Sol-Gel-Immunaffinitätssäulchen zur Bestimmung von Deoxynivalenol.
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Andere
Probenvorbereitung in der Analyse von Mykotoxinen. Die Alternativen zu Einweg-Immunaffinitätssäulen
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Andere
Neue Ansätze in der Immunanalytischen Probenvorbereitung von DON
Margit Cichna-Markl (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Andere
Selective extraction with biomolecules entrapped by the sol-gel method
Margit Cichna-Markl (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Institut für Analytische Chemie
stv. Leiterin
Währinger Straße 38
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