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Revitalizing flaxseed oil: Novel strategies for improved stability, nutrion and taste
Tobias Pointner (Autor*in), Matthias Strauß (Autor*in), Katharina Rauh (Autor*in), Luisa Backes (Autor*in), Raphael Steinschaden (Autor*in), Aidan Cheung (Autor*in), Sarah Frühwirth (Autor*in), Barbara Lieder (Autor*in) & Marc Pignitter (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Metabolic impact of sweet taste modulation
Barbara Lieder (Invited speaker)
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Exploring the sweet spot: Sensorial and metabolic properties of sweet tasting compounds
Barbara Lieder (Vortragende*r)
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Die Süße des Lebens – wie wichtig ist sie uns?
Barbara Lieder (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Bitter sensing TAS2R50 mediates trans-Resveratrol-induced anti-inflammatory effect on interleukin 6 release in HGF-1 cells
Veronika Somoza (Vortragende*r), Johanna Tiroch (Autor*in), Sonja Katharina Sterneder (Autor*in), Antonella Di Pizio (Autor*in), Barbara Lieder (Autor*in), Kathrin Hölz (Autor*in), Ann-Katrin Holik (Autor*in), Marc Pignitter (Autor*in), Maik Behrens (Autor*in), Mark Manuel Somoza (Autor*in) & Jakob Ley (Autor*in)
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In vitro models for the identification of flavor compounds helping to control food intake
Barbara Lieder (Vortragende*r) & Veronika Somoza (Autor*in)
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A novel linseed oil with increased oxidative stability and decreased bitter taste
Matthias Strauß (Vortragende*r), Luisa Backes (Autor*in), Corinna Miriam Deck (Autor*in), Aidan Cheung (Autor*in), Barbara Lieder (Autor*in) & Marc Pignitter (Autor*in)
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Sweet Taste an beyond – strukturelle und metabolische Eigenschaften von süßen Geschmacksstoffen
Barbara Lieder (Keynote speaker)
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"Auf den Geschmack gekommen" - Aktuelle Erkenntnisse zu sensorischen und metabolischen Wirkungen von Süßstoffen aus Sicht der Wissenschaft
Barbara Lieder (Invited speaker)
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Studies of the physical and functional interaction between RecQ-like helicase 4 and DNA guanine quadruplex secondary structures
Meira Mankinen (Vortragende*r) & Barbara Lieder (Autor*in)
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Targeting sweet taste: Taste, structure and biofunctionality of sweet compounds
Barbara Lieder (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Finding the sweet spot: Structure, taste and biofunctionality of sweet tastings compounds
Barbara Lieder (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Why is sweet not just sweet? The mouthfeel specified as the changes in salivary flow and viscoelasticity after orosensory stimulation with sucrose and non-caloric sweeteners
Corinna Miriam Deck (Vortragende*r), Ana Vidakovic (Autor*in), Petra Pjevac (Autor*in), Bela Hausmann (Autor*in), Gerhard Schleining (Autor*in), Jakob P. Ley (Autor*in), David Berry (Autor*in), Joachim Hans (Autor*in), Martin Wendelin (Autor*in), Jürgen König (Autor*in), Veronika Somoza (Autor*in) & Barbara Lieder (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Biomolecular chemoreception in the regulation of metabolic functions
Barbara Lieder (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Das süße Leben Geschmacksrezeptoren, Stoffwechsel, Übergewicht & Co
Barbara Lieder (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
New approaches to target sweet taste
Barbara Lieder (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
How to hit the sweet spot - Structure-dependent effects of taste-active compounds
Barbara Lieder (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Sweet taste and beyond: Research at the Christian Doppler Laboratory for Taste Research
Barbara Lieder (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Sensorial evaluation and computational analysis of various sweet tastants
Barbara Lieder (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Oxidized triacylglycerols from grape seed oil modulate phospholipid pool in gastric cells
Sarah Franziska Frühwirth (Autor*in), S. Zehetner (Autor*in), M. Salim (Autor*in), Sonja Katharina Sterneder (Autor*in), Barbara Lieder (Autor*in), L. Nicolotti (Autor*in), Martin Zehl (Autor*in), Markus Herderich (Autor*in), Veronika Somoza (Autor*in) & Marc Pignitter (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Implications of flavor-active compounds for lipid metabolism
Barbara Lieder (Vortragende*r), Julia Katharina Hoi (Autor*in) & Veronika Somoza (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Impact of NƐ-Carboxymethyllysine on serotonin release from differentiated Caco-2cells
Ann-Katrin Holik (Vortragende*r), Barbara Lieder (Autor*in), Nicole Kretschy (Autor*in), Mark Manuel Somoza (Autor*in), Jakob P. Ley (Autor*in), Joachim Hans (Autor*in) & Veronika Somoza (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Identification of amino acid structural determinants for activating mechanisms of gastric acid secretion
Verena Stöger (Vortragende*r), Barbara Lieder (Autor*in), Kathrin Liszt (Autor*in), Muhammet Zopun (Autor*in), Martin Wendelin (Autor*in), Joachim Hans (Autor*in), Jakob Peter Ley (Autor*in), Gerhard E. Krammer (Autor*in) & Veronika Somoza (Autor*in)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Structural determinants of fatty acid uptake inhibition in Caco-2 cells
Barbara Lieder (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Science
Scharf macht schlank ?!
Barbara Lieder (Invited speaker)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Science to Public
Nonivamide, a capsaicin analog, increases dopamine and serotonin release in SH-SY5Y cells via a TRPV1- independent pathway
Barbara Lieder (Vortragende*r)
Aktivität: Vorträge › Vortrag › Andere
Institut für Physiologische Chemie
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